Хамас ослободио двије жене: Прије пуштања дали им чај и колачиће (ВИДЕО)

ГС
Foto: Принтскрин

Хамас је објавио видео на којем се види тренутак ослобађања двије жене - Нурит Купер (79) и Јахвед Лифшиц (85). На видеу се виде њих двије како дијеле чај и колачиће с припадницима Хамаса.

Потпарол израелског премијера издао је саопштење о ослобађању двију старијих Израелки.

Њих двије су отете током напада у суботу (23. октобра 2014.) из својих домова у кибуцу Нир Оз. Амирам, 85-годишњи Куперин супруг и Одед, 83-годишњи Лифшицов супруг, који су отети заједно с њима, још увијек су у рукама Хамаса заједно с осталим отетима, а израелске власти ће наставити радити на све начине за њихов повратак.

Hamas published a video showing the moment of the release of two female hostages - Nurit Cooper and Yochaved Lifshitz. They are seen sharing tea and cookies with Hamas fighters before saying goodbye to them. pic.twitter.com/hXBlub6qMa

— In Context (@incontextmedia) October 23, 2023

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) и сигурносне службе напорно су радиле посљедњих неколико дана како би ослободиле ове жене и превладале бројне потешкоће које је поставио Хамас, преноси Кликс.

Након што су предане снагама ИДФ-а, тренутно се пробијају до медицинског центра у Израелу који је посебно организиран и припремљен за њихов долазак. Тамо ће их дочекати чланови њихових породица.

"Израелска влада, ИДФ и цијели сигурносни естаблишмент наставиће дјеловати у складу са својим најбољим способностима и напорима како би лоцирали све нестале особе и вратили све отете кући. Такође, захваљују Египту на помоћи и Црвеном крсту на њиховој важној улози у спасавању живота", додаје се у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана