Хамас ослободио четворогодишњу дјевојчицу, држављанку САД

Танјуг
Хамас ослободио четворогодишњу дјевојчицу, држављанку САД

НАНТАКЕТ - Предсједник САД Џозеф Бајден изјавио је данас да је четворогодишња дјевојчица, амерички талац, ослобођена из Газе и да се нада да ће пауза у борбама између Израела и милитантне групе Хамас да доведе до наставка размјене затвореника.

-Она је слободна и сада је у Израелу -рекао је Бајден за четворогодишњу Абигејл Едан, америчко-израелску држављанку, коју је Хамас пустио данас заједно са 16 других талаца, пренио је "Гардијан".

-Надамо седа ће други Американци можда бити ослобођени - рекао је председник САД.

Он је истакао да има још много тога што би требало урадити.

Бајден је, такође, рекао да би волио да "пауза траје све док се затвореници пуштају на слободу".

Говорећи о четворогодишњој Абигејл Едан, он је казао да је она прошла кроз "ужасну трауму".

-Данас је слободна, а Џил и ја, заједно са толико Американаца, молимо се за чињеницу да ће она бити добро - рекао је предсједник САД, мислећи на своју супругу Џил Бајден.

Бајден је изразио захвалност катарском емиру, шеику Тамиму бин Хамаду ал-Танију, рекавши да му дугује посебну захвалност због наставка ослобађање талаца и ослобађања Абигејл.

Он је поновио своје позив да се постигне рјешење о двије државе.

-Рјешење о двије државе је једини начин да се гарантује дугорочна безбједност и Израелаца и Палестинаца, како би се осигурало да и Израелци и Палестинци живе у једнакој мјери слободе и достојанства. Нећемо одустати од рада на том циљу - нагласио је Бајден.

Он је рекао да ће наставити да ради са регионалним партнерима на "проширењу испоруке кључне хуманитарне помоћи како би се помогло невиним Палестинцима у невољи који нису дио Хамаса".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана