Хамас одбацује нове израелске услове за прекид ватре у Појасу Газе

Танјуг
Foto: Агенције

ГАЗА- Палестинска милитантна група Хамас се држи приједлога о прекиду ватре у Појасу Газе од 2. јула и одбацује нове израелске услове за прекид сукоба, изјавио је данас званичник групе Осама Хамдан

Он је рекао за телевизију Ал-Акса, коју води Хамас, да није тачно да ће ускоро бити постигнут договор о прекиду ватре у Појасу Газе, пренио је Ројтерс.

У преговорима о прекиду ватре у Појасу Газе, Хамас тражи потпуно повлачење Израела из палестинске енклаве, укључујући и повлачење из такозваног Филаделфијског коридора, уског дијела територије дуж јужне границе са Египтом укупне дужине 14,5 километара.

Израел жели да задржи контролу над тим коридором који је заузео крајем маја након што је уништио десетине тунела за које тврди да су служили за кријумчарење оружја у Газу.

Хамас је претходно саопштио да је спреман да прихвати приједлог који је у мају изнео председник САД Џозеф Бајден, а који подразумијева прекид ватре у фазама, повлачење израелских снага из Појаса Газе и ослобађање палестинских затвореника из израелских затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана