Хакери украли податке запослених у британском Фонду за пензиону заштиту

Срна
Хакери украли податке запослених у британском Фонду за пензиону заштиту

ЛОНДОН- Хакерска група Ци0П дошла је до података о појединим запосленим у британском Фонду за пензиону заштиту и то тако што су искористили услугу преноса података треће стране, пренио је Блумберг.

Како наводи агенција, Фонд управља имовином од 39 милијарди фунти својих 295.000 чланова, а штити људе са пензијом када послодавац постане несолвентан.

У саопштењу фонда се наводи да су, користећи услугу преноса ''Go anunjhere'', хакери компромитовали неке податке запослених, али да украдене информације ''нису биле везане за чланове или пензионере''.

Хакерска група Ци0П данас је преузела одговорност за нападе на Фонд. Група је позната по томе што користи такозвани рансомвер за шифровање рачунара својих жртава тако да им се не може приступити, затим захтева плаћање за откључавање датотека, док истовремено прети да ће објавити украдене информације на интернету.

За чланове банде Цл0П се сматра да су Руси и да су једна од најуспешнијих ренсомвер банди последњих година, пошто су изнудили стотине милиона долара од својих жртава, наводи Блумберг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана