Хабиб: Насралах пристао на примирје прије него што је убијен

Срна
Хабиб: Насралах пристао на примирје прије него што је убијен

БЕЈРУТ - Лидер Хезболаха Хасан Насралах пристао је на привремено примирје са Израелом само неколико дана прије него што је погинуо у нападу израелске војске на либанску пријестоницу Бејрут, изјавио је либански министар спољних послова Абдалах Боу Хабиб.

Према ријечима Хабиба, Насралах је био сагласан са заједничком изјавом предсједника САД Џозефа Бајдена и предсједника Француске Емануела Макрона објављеном 25. септембра, у којој се захтијева примирје Израела и Либана.

"Он се сагласио. Пристао је. Сагласили смо се у потпуности. Либан је пристао на примирје, али се консултовао са Хезболахом. Предсједавајући либанског Парламента Набих Бери консултовао се са Хезболахом и обавијестили смо Американце и Французе шта се десило. Сагласио се и премијер Израела Бењамин Нетањаху", рекао је Хабиб за Си-Ен-Ен и подвукао да су се све стране сагласиле са заједничком изјавом Бајдена и Макрона.

Хабиб је додао да се Либан ослања на помоћ САД, пошто Америка игра веома важну улогу у овој ситуацији, те да се чини да Либан нема алтернативу.

Насралах је убијен у израелском ваздушном нападу на Бејрут 27. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана