Гувернер Пенсилваније: Неколико мјесеци потребно за обнову аутопута

Танјуг
Гувернер Пенсилваније: Неколико мјесеци потребно за обнову аутопута

ФИЛАДЕЛФИЈA - Након урушавања дијела међудржавног аутопута И 95 у Филаделфији изазваног пожаром ауто-цистерне са горивом, саобраћај у оба смјера ове саобраћајнице са осам возних трака је заустављен због бојазни од урушавања околних дијелова, а гувернер Пенсилваније је најавио данас да ће обнова саобраћајнице потрајати неколико мјесеци.

Дио ауто-пута се срушио у тренутку када се запаљена цистерна налазила у подвожњаку саобраћајнице, саопштили су градски званичници, преноси Ројтерс.

У инциденту није било повријеђених, а на видео снимцима објављеним на интернету се могу видети урушени дио аутопута и ватрогасна кола.

Гувернер Пенсилваније Џош Шапиро рекао је на конференцији за новинаре да ćе вјероватно бити потребно "неколико мјесеци" да се у потпуности  обнови коловоз ове саобраћајнице којом свакодневно прође око 160 хиљада возила.

Гувернер је потврдио да ће данас потписати указ о катастрофи што ће покренути процедуру за издвајање средстава из савезне касе и друге видове финансијске помоћи.

Шапиро је поновио да је цистерна превозила моторно гориво, али није понудио више детаља, док је амерички Националони одбор за безбједност транспорта (НТСБ) саопштио да је у цистерни био бензин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана