Грузијски премијер поручио Зеленском да се не мјеша у унутрашње ствари Грузије

Танјуг
Грузијски премијер поручио Зеленском да се не мјеша у унутрашње ствари Грузије

ТБИЛИСИ - Грузијски премијер Иракли Гарибашвили оптужио је данас украјинског предсједника Володимира Зеленског да се, коментаришући прошлонедељне протесте у Тбилисију, умјешао у политичку ситуацију у Грузији.

Зеленски је подржао демонстрације одржане у Тбилисију у знак протеста против предложеног закона о страним агентима, којим, како сматрају критичари, грузијска власт најавила ауторитарне промјене, наводи се у извјештају британске агенције Ројтерс.

"Када човјек чија је земља у рату подржава деструктивне акције неколико хиљада људи овде у Грузији, то представља директан доказ да је та особа умјешана и мотивисана да у Грузији изазове промјене", рекао је Гарибашвили за Зеленског у интервју за грузијску телевизију ИМЕДИ и истакао да свима жели мир и што скорији завршетак рата.

Зеленски је захвалио демонстрантима што су махали украјинским заставама и показали поштовање према Украјини, а Грузијцима је пожелио "успјех демократије".

Прошлог петка је грузијски парламент одбацио спорни приједлог закона о страним агентима, који је претио да ће нанијети штету настојањима званичног Тбилисија да успостави блискије односе са Европом.

Критичари су упозорили да је предложени грузијски закон инспирисан руским законом из 2012. године, који власти у Русији нашироко користе за обрачун са политичким неистомишљеницима, навела је агенције.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана