Група туриста из Русије биће прва која ће посетити Сјеверну Кореју од 2020.

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

МОСКВА- Група туриста из Русије биће прва којој је ће бити дозвољен улазак у Сјеверну Кореју од почетка пандемије корона вируса 2020. године, саопштиле су руске регионалне власти.

Четвородневна тура почеће 9. фебруара и укључиваће посјету главном граду Сјеверне Кореје, Пјонгјангу, као и ски-центру, преноси Ројтерс.

Путовање, које је рекламирала туристичка агенција из Владивостока, уговорено је када је начелник руског далекоисточног региона Приморски крај, који се граничи са Сјеверном Корејом, посјетио Пјонгјанг у децембру, навела је регионална влада у објави на Телеграму ове седмице.

Сјевернокорејски лидер Ким Џонг Ун и руски предсједник Владимир Путин састали су се у источној Русији у септембру, када су се договорили о   продубљивању сарадње двије земље у области политике, економије и одбране.

Резолуције Савјета безбједности УН које ограничавају пословање са Сјеверном Корејом због њеног програма нуклеарног оружја и балистичких пројектила углавном не утичу на област туризма, наводи Ројтерс.

Агенција додаје да је Сјеверна Кореја годину дана прије почетка пандемије забиљежила пораст броја кинеских туриста и остварила додатну добит од 175 милиона долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана