Група наоружаних људи отела 14 полицајаца на југу Мексика

Танјуг
Група наоружаних људи отела 14 полицајаца на југу Мексика

МЕКСИКО СИТИ - Група наоружаних људи отела је у уторак на југу Мексика 14 припадника државне полиције, што је изазвало интензивне активности и потраге савезних и локалних снага безбједности, саопштиле су мексичке власти.

Секретар за безбједност и заштиту грађана у држави Чијапас, навео је у саопштењу да су 14 полицајаца мушкарци и да је у току ваздушна и копнена операција трагања за локацијом на којој се налазе, преноси АП.

Жене које су биле у возилу су пуштене, док су мушкарци одведени, наводи се у саопштењу локалног званичника и додаје да се отмица догодила на аутопуту на југу Мексика.

Званичник државне полиције, који је захтијевао анонимност јер није овлашћен да разговара са новинарима, рекао је да су отети полицајци путовали у главни град Чијапаса у камиону за превоз особља, када им је пут препријечило неколико возила пуних наоружаних људи.

Насиље у мексичком пограничном региону са Гватемалом ескалирало је посљедњих мјесеци због територијалног спора између нарко картела Синалоа, који је доминирао тим подручјем и картела нове генерације Халиско.

Током обиласка Чијапаса у петак, предсједник Андрес Мануел Лопез Обрадор минимизирао је насиље у тој области, рекавши да “генерално гледано, у држави владају мир и спокој”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана