Грета Тунберг ослобођена пред судом у Лондону

Срна
Грета Тунберг ослобођена пред судом у Лондону

ЛОНДОН - Климатска активисткиња Грета Тунберг ослобођена је оптужбе за ремећење јавног реда због протеста испред мјеста одржавања конференције о нафти и гасу прошле године, одлучио је суд у Лондону.

Тунбергова, која је постала истакнути борац широм свијета након организовања седмичних протеста испред шведског парламента 2018. године, ослобођена је пред Вестминстерским судом за прекршаје.

Протестна акција била је дио из серије демонстрација усмјерених на компаније које се баве фосилним горивима и банке које су присуствовале конференцији о енергетици у Лондону.

Годишњем састанку енергетских компанија присуствовали су руководиоци највећих фирми за фосилна горива, као и политичари.

Тунбергова је приведена у октобру док је протестовала са стотинама других демонстраната испред лондонског хотела “Интерконтинентал”.

Она и још четири особе, старости између 19 и 59 година, оптужени су да нису испоштовали наређење полиције да премјесте свој протест на одређено мјесто у близини конференције.

Међутим, Судија Џон Ло је пресудио да је услов постављен за протест био незаконит јер је полиција могла да уведе мања ограничења и зато што услови нису били јасни.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана