Грчки пољопривредници дошли тракторима у Атину на протест

Танјуг
Foto: Танјуг

АТИНА - Грчки пољопривредници су довезли данас тракторе у Атину како би протестовали испред парламента због све већих цена енергената, конкуренције из иностранства и неријешених проблема због недавних поплава.

Њихов протест прати протесте пољопривредника у другим дијеловима Европе, укључујући Француску, Белгију, Холандију, Пољску и Италију, гдје су фармери започели сличне демонстрације.

Грчки синдикад пољопривредника је био у преговорима са премијером Кирјакосом Мицотакисом неколико недеља, али они кажу да мјере које су најављене нису довољне да се испуне њихови захтјеви, пренио је “Катимерини”.

У понедељак увече, пољопривредници су поредали тракторе и пикап возила дуж аутопута, док су се окупљали у централној Грчкој како би заједно отишли у Атину.

“Постоје многи проблеми, већина од њих је гориво и цијена енергената. Прошла недеља је била катастрофална за фармере, нисмо производили грожђе, маслиново уље, правили смо мало памука који је откупљен врло јефтино”, рекао је један од пољопривредника.

У уторак ујутро, десетине пољопривредника дошло је бродом у луку Пиреј са јужног острва Крита, а део пољопривредника дошло је аутобусима из копненог дијела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана