Грчка поново покренула жељезнички саобраћај, три недjеље након трагичног судара

Танјуг
Грчка поново покренула жељезнички саобраћај, три недjеље након трагичног судара

АТИНА - Грчка је данас дјелимично поново покренула жељезнички саобраћај у земљи, три недјеље након трагичног судара возова у Темпију код Ларисе у којем је погинуло 57 људи.

Први јутарњи воз који је данас изашао из станице кренуо је из Атине према граду Иној, а обновљен је и железнички превоз између Атине и Међународног аеродрома, преноси АП.

Уведене су нове мjере безбjедности, као што је обавезно успоравање воза у областима гдjе постоји повећан ризик од судара, а број припадника особља у возовима и на станицама је повећан.

Жеqезнички саобраћај у Грчкој ће бити поново покренут у пуном обиму 11. априла, што подразумијева и превоз на траси Атина-Солун, на којој је 28. фебруара дошло до тешке несреће.

Премијер Грчке Кирјакос Мицотакис је јуче најавио да ће се парламентарни избори у Грчкој одржати у мају, али није прецизирао тачан датум.

Његова влада десног центра се због трагичног судара суочава са падом повјерења, а према неким истраживањима јавног мњења има само три одсто предности у односу на главног политичког ривала, љевичарску Сиризу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана