Градоначелник почео са шетњом да би испунио предизборно обећање да ће смршати

Танјуг
Foto: Фејсбук

РИМ - Лучано Фрегонезе (47), освојио је трећи мандат градоначелника Валдобијадена, града у сјеверној регији Венето, у јуну, уз обећање да ће боље водити рачуна о свом физичком здрављу и покушати да се врати на 90 килограма колико је имао када је изабран први пут прије деценију.

Фрегонезе, који сада има 140 килограма, окривио је за повећање тјелесне тежине “друштвене обавезе” и дуго радно вријеме, пренео је Гардијан.

“Свакако, било је (то) и питање лењости и сједелачког начина живота, али то што сам био градоначелник значило је да се више не бавим спортом или физичком активношћу”, рекао је Фрегонезе.

Он је казао да је други проблем то што ужива у јелу и пићу јер се у Валдобијадену добро једе и пије, па није лако држати дијету.

Валдобијадене, град од око 10.000 становника, налази се у срцу брдовитог региона у коме се производи чувени просеко.

Али ово пјенушаво пиће, које има мање калорија у поређењу са просјечном чашом белог вина, није кривац.

“У друштву уживам повремено у чаши просека, али више је крива храна и нередовно узимање оброка. Једам можда само једном дневно, али касно увече. То није естетски проблем: почео сам да се не осјећам тако добро, напорно ми је да ходам и дишем, а колјена и леђа ме боле. Имам 47 година, (то су) године када морате обратити пажњу на своје тијело. На срећу, иначе сам здрав”, рекао је он.

Фрагонезе је казао да му је пријатељ предложио да заједно шетају четвртком увече, када се састаје са житељима, али је онда он одлучио да комбинује те две ствари. 
“Шетња од 5,5 километара, која укључује око 250 метара узбрдо, почела је прије неколико недеља, а прва је привукла 45 људи. Недељу дана након тога било их је 113, а прошле недеље 215 и 12 паса”, рекао је Фрагонезе.

Он је одлучан да постигне свој циљ, а можда касније и почне да џогира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана