Градоначелница Тихуане се преселила у војну базу, послије пријетњи нарко картела

Танјуг
Foto: L.A. Times

МЕКСИКО СИТИ— Градоначелница мексичког пограничног града Тихуане изјавила је да је одлучила да живи у војној бази ради сопствене безбједности, након што је добила пријетње.

Градоначелница Монсерат Кабаљеро објавила је ту одлуку након што је потврдила да је полиција у понедјељак пронашла седам мртвих тијела у камионету, јавља АП.

Полиција је саопштила да је пронашла камионет паркиран на бензинској пумпи у Тихуани са отвореним вратима. На задњем сједишту кабине лежало је тијело умотано у ћебе, док је испод гума и дрвених дасака било скривено још шест тијела.

"Примила сам пријетње, па ћу живјети у бази", рекла је Кабаљеро.

Локални медији су извијестили да се војна база налази на јужној ивици Тихуане, око 8 километара од градске скупштине.

Кабаљеро није навела од кога су пријетње стигле.

Градске власти Тихуане су у саопштењу навеле да су пријетње повезане са "снажним резултатима њене администрације у запљени оружја и хапшењу осумњичених за насиље".

АП подсјећа да неколико нарко картела води битке у Тихуани, која се налази одмах преко границе са Сан Дијегом, у Калифорнији.

Предсједник Мексика Андрес Мануел Лопез Обрадор изјавио је да су исте претње истовремено стигле и гувернеру пограничне државе Доње Калифорније, бившем гувернеру и градоначелнику.

Лопез Обрадор је рекао да је одлука да се градоначелница пресели у војну базу донета прије око двије недјеље, "да би је заштитио", иако није изнио више детаља о пријетњама.

Убиства у Тихуани порасла су за око 9 одсто у посљедњих 12 месеци, према федералном одељењу за јавну безбедност.

Тихуана има више убистава него било који други град у Мексику, са 1.818 убистава у периоду од 12 мјесеци који се завршава у мају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана