Глухов: Русија неће спроводити нуклеарна тестирања,осим ако САД то прве не учине

Tanjug
Глухов: Русија неће спроводити нуклеарна тестирања,осим ако САД то прве не учине

ЊУЈОРК- Члан сталне мисије Русије при Уједињеним нацијама Дмитриј Глухов, изјавио је да Москва неће спроводити нуклеарна тестирања, осим уколико их САД не буду прве одржале.

"Желим да истакнем да изјаву руског председника Владимира Путина, коју су помињале неке делегације, о хипотетичкој могућности да наша земља настави нуклеарна тестирања, треба разматрати искључиво у контексту нашег одговора на било какве деструктивне акције Сједињених Држава. То је превентивни сигнал Вашингтону. Нећемо прибегавати овом кораку, осим ако САД то не ураде прве", рекао је Глухов у уторак на састанку Генералне скупштине Уједињених нација, преноси ТАС С.

Казао је да је Русија веома забринута због тога што, како је рекао, САД избегавају потписивање Споразума о свеобухватној забрани нуклеарног тестирања (ЦТБТ).

"Почетак потписивања ЦТБТ-а 24. септембра 1996. године виђен је као искра наде да се ера нуклеарних проба ближи крају, али, нажалост, више од четврт века након тога, споразум, који је требало да стави тачку на све врсте нуклеарних тестова, није ступио на снагу, јер га осам држава није ратификовало", рекао је Глухов.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана