Главни осумњичени за нестанак Медлин Мекен данас пред судом

Танјуг
Главни осумњичени за нестанак Медлин Мекен данас пред судом

БЕРЛИН- Главни осумњичени за нестанак британске дјевојчице Медлин Мекен 2007. године у Португалији Кристијан Брукнер појавиће се данас пред њемачким судом због оптужби за низ сексуалних злостављања.

Брукнер, који се већ налази у затвору у Њемачкој због силовања жене у португалијском региону Алгарве, гдје је Мекен нестала, суочава се са три оптужбе за силовање и двије за сексуално злостављање деце, што је починио између 2000. и 2017. године.

Међу оптужбама на које ће Брукнер одговарати у судници у Брунсвику, у сјеверној Њемачкој, су и оне за силовање жене старе око 70 година у њеној кући у Алгарвеу, сексуално злостављање 14-годишње дјевојчице, као и за силовање младе жене у њеној кући 2004. године, преноси Ројтерс.

Брукнер је главни осумњичени у случају нестале Меди, а њемачка полиција је у јуну 2020. године саопштила да се претпоставља да је она мртва и да је Брукнер вјероватно одговоран за то.                

Брукнер је негирао да је умијешан у нестанак и није оптужен ни за какав злочин у вези с тим.

Мекен је нестала из своје спаваће собе 3. маја 2007. године док су њени родитељи током породичног одмора вечерали са пријатељима у близини у љетовалишту Праја да Луз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана