Генерал Џон Ален ослобођен оптужби

Агенције
Генерал Џон Ален ослобођен оптужби

Вашингтон - Пентагон је ослободио оптужби за кршење војне дисциплине команданта америчких снага у Авганистану генерала Џона Алена због слања електронске поште Џил Кели са Флориде, преносе агенције.

Његова номинација за команданта NATO-a у Европи тренутно је стопирана усљед извјештаја да су садржаји порука, послатих Келијевој, били неприкладни.

Притужбе Келијеве за узнемиравање довеле су до истраге Федералног истражног бироа којом је откривена љубавна веза између директора Централне обавјештајне агенције Дејвида Петреуса и његовог биографа Поле Бродвел.

Петреус је поднио оставку на функцију због ванбрачне везе.

Званичници америчког Министарства одбране рекли су да Бијела кућа још није донијела одлуку да ли ће наставити са номинацијом генерала Алена за команданта NATO-a у Европи.

Келијева и генерал Ален доспјели су у јавност након што је FBI преузео цијелу њену преписку, пошто се сазнало за скандал са Петреусом.

Она је контактирала надлежне службе, пошто јој је Петреусова љубавница Пола Бродвел слала електронску пошту, пријетећег садржаја, мислећи да је и она у некој врсти везе са директором CIA.

FBI је истражио поруке од Џил Кели, чиме је откривено да је она са генералом Аленом имала подужу комуникацију и одмах се посумњало да је нешто од важних података могло да се нађе у јавности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана