Гашић: Сектор за ванредне ситуације интервенисао 821 пут

Срна
Гашић: Сектор за ванредне ситуације интервенисао 821 пут

ЈАГОДИНА - Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова (МУП) Србије имао је у протекла три дана 821 интервенцију због поплава, 317 евакуација и спасавања, а 1.817 припадника сектора било је непрекидно ангажовано, изјавио је данас ресорни министар Братислав Гашић.

Он је приликом посјете поплављеној индустријској зони у Јагодини, рекао да неки грађани нису схватали озбиљно упозорења о могућности поплавног таласа.

Гашић је навео да је у Јагодини у протеклих 48 часова пало више од 100 литара воде по метру квадратном, саопштено је из МУП-а Србије.

Градоначелник Ратко Стевановић истакао је значај Гашићеве подршке на санирању штете узроковане обилним падавинама у посљедњих 20 дана.

Начелник градског Одјељења за ванредне ситуације Саша Игњатовић рекао је да је у Поморавском округу проглашена ванредна ситуација у граду Јагодини и свим осталим општинама и да се санирају посљедице поплава.

Он је додао да припадници Сектора за ванредне ситуације и Градског штаба тренутно у новој индустријској зони црпе воду из тог поплављеног подручја.

-Имали смо доста интервенција, 25 спасених лица само у овом таласу од 15. јуна, евакуисали смо угрожена лица из села Трнава, у насељу Железнички мост, претходно у Драгошевцу, свуда смо на терену где је потребно. Оно што је најбитније, нема страдалих лица - закључио је Игњатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана