Галушченко: Највећи руски удар на украјински енергетски сектор у посљедње вријеме

Танјуг
Галушченко: Највећи руски удар на украјински енергетски сектор у посљедње вријеме

КИЈЕВ - Министар енергетике Украјине Херман Галушченко изјавио је да су руске снаге ноћас извеле највећи удар на украјински енергетски сектор у посљедње вријеме.

Галушченко је рекао да је „циљ Русије не само да буде оштећен енергетски систем Украјине, већ да се поново покуша, као и прошле године, да се изазове квар великих размјера у раду енергетског система“, преноси Униан.

-Нажалост, има удара и оштећења производних објеката, преносних и дистрибутивних система у више области. Поред тога, због гранатирања, један од далековода који снабдијевају Запорожску нуклеарку је без струје - написао је он на „Фејсбуку“.

Навео је да је у неким областима дошло до нестанка струје и да инжењери већ раде на поновном успостављању напајања.

Руске снаге извеле су ноћас масовне ваздушне ударе на више области у Украјини, а на мети су биле Запорошка, Харковска, Лавовска и Дњепропетровска област, као и Криви Рог, јавили су украјински медији.

Регионалне власти саопштиле су да су у руским ударима оштећени објекти енергетске инфраструктуре.

Власти:Погинула једна особа

Једна жена погинула је у јутрошњем украјинском гранатирању Белгородске области, изјавио је губернатор Вјачеслав Гладков.

Он је навео да у нападу има повријеђених, преноси РИА Новости. Према прелиминарним информацијама које је изнио Гладков, у гранатирању су оштећене три здравствене установе и неколико стамбених објеката.

Руско Министарство одбране саопштило је да су јутрос ПВО системи изнад Белгородске области оборили осам украјинских пројектила испаљених из ракетног система Вампир. Белгородска област се налази на западу Русије, на граници са Украјином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана