Галант: Израел намјерава да прошири војну операцију у Рафи

Танјуг
Галант: Израел намјерава да прошири војну операцију у Рафи

ТЕЛ АВИВ - Израел намјерава да прошири своју војну операцију у граду Рафи на југу Појаса Газе, изјавио је данас израелски министар одбране Јоав Галант у разговору са савјетником Бијеле куће за националну безбједност Џејком Саливаном који борави у посјети Израелу.

-Посвећени смо проширењу копнене операције у Рафи до потпуног уништења Хамаса и ослобађања талаца - навео је Галант, саопштила је његова канцеларија.

Галант је пренио Саливану које је мјере предузео Израел за евакуацију Палестинаца из области Рафе и за пружање хуманитарне помоћи евакуисаном становништву, пренио је Ројтерс.

Амерички предсједник Џозеф Бајден је раније упозорио да би велике војне акције у Рафи могле да доведу до великог броја цивилних жртава.

После несагласности са Вашингтоном у вези са нападима на Рафу, Израел је 6. маја наредио палестинским цивилима да се евакуишу из делова тога града након чега су почели копнени напади.

Агенција Уједињених нација за палестинске избјеглице (УНРWА) саопштила је данас да се процењује да је 810.000 Палестинаца евакуисано из Рафе од 6. маја, што је више од половине броја људи који су у том граду нашли уточиште од сукоба у другим дијеловима Појаса Газе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана