ФТ: Овај конзервативни брачни пар финансираће Трампову кампању

Танјуг
ФТ: Овај конзервативни брачни пар финансираће Трампову кампању

ВАШИНГТОН - Конзервативни милијардери Елизабет и Ричард Јулајн помоћи ће у финансирању кампање бившег америчког предсједника и највероватнијег републиканског кандидата за предсједника Доналда Трампа и даће по око 1,5 милиона долара, објавио је данас Фајненшел тајмс.

Јулајн су дали донације за кампању гувернера Флориде Рона Десантиса, који је испао из трке за републиканску предсједничку номинацију у јануару.

Одлука пара да финансира Трампову кампању донијета је након што је бивши предсједник побиједио на страначким предизборима у 14 од 15 америчких држава током такозваног "супер уторка" 5. марта и након што је његова посљедња републиканска ривалка Ники Хејли напустила трку, наводи ФТ. 

Трамп заостаје за америчким предсједником Џозефом Бајденом у прикупљању средстава у кампањи пред изборе 5. новембра. 

Трампова кампања је јануару располагала са нешто више од 30 милиона долара, што је мање у односу на 33 милиона долара мјесец дана раније.

С друге стране, Бајденова кампања је на крају јануара прикупила 56 милиона долара у односу на 46 милиона колико је имао у децембру.
    Брачни пар Јулајн из Висконсина дао је више од 250 милиона долара политичким кандидатима и групама од 2016. године, објавио је ФТ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана