ФСБ Русије спријечила терористички напад украјинских служби у Карелији

Tanjug
ФСБ Русије спријечила терористички напад украјинских служби у Карелији

МОСКВА - Федерална служба безбједности (ФСБ) Русије спријечила је терористички напад украјинских специјалних служби у којем је учествовао држављанин Белорусије у руској Републици Карелији, а који је неутралисан након што је отворио ватру на припаднике ФСБ-а, саопштио је Центар за односе са јавношћу ФСБ-а.

ФСБ је, наводи се, спречио терористички напад који су планирале украјинске специјалне службе уз учешће регрутованог држављанина Белорусије, рођеног 1974. године, а који је био припадник националистичке формације, пука "Кастус Калиновски" која је забрањена у Белорусији, објавиле су РИА Новости.

Истиче се да је тај агент украјинских специјалних служби прикупљао и преносио податке о објектима транспортне инфраструктуре и извршним органима власти у региону и да је планирао да помоћу експлозива дигне у ваздух једну од управних зграда у граду Олонцу.

Приликом хапшења, нападач је отворио ватру на службенике ФСБ-а и затим је неутралисан, напомиње се у саопштењу и наводи да снаге безједности и цивили нису повређени.

Истиче се да су делови импровизоване експлозивне направе садржали делове произведене у Великој Британији и САД-у

 Покренут је кривични поступак због припреме терористичког напада, наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана