ФСБ: Пресјечен ланац за испоруке експлозива и електричних детонатора из Европе у Русију

Срна
Foto: РИА Новости

МОСКВА - Руска федерална служба безбједности (ФСБ) саопштила је да је пресјекла ланац за испоруке експлозива и електричних детонатора из Њемачке и Италије у Русију намјењених за извођење терористичких напада.

У званичном саопштењу се наводи да је овај канал био под надзором кабинета украјинског предсједника Володимира Зеленског, преноси РИА Новости.

„ФСБ је на територији Санкт Петербурга идентификовао и угушио канале за испоруке из Италије и Њемачке експлозива и електричних детонатора у Русију у циљу извршења низа терористичких напада. Екслозиви и детонатори били су сакривени у шупљинама резервних дијелова за аутомобиле“, наводи се у саоштењу ФСБ.

Нападачи који су припремали терористички акт идентификовани су и приведени, а утврђено је и да је њихове активности, како наводи ФСБ, надгледао замјеник шефа кабинета Владимира Зеленског Роман Машовец, за којим је расписана потјерница у Русији.

Потврђено је да су истражни органи Федералне службе безбједности покренули кривични поступак против осумњичених за кријумчарење експлозива на основу руског кривичног закона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана