Фрицл може бити пребачен у обичан затвор

Срна
Фрицл може бити пребачен у обичан затвор

БЕЧ - Суд у аустријском граду Кремсу донио је одлуку да Јозеф Фрицл, који је 24 године у заробљеништву држао сопствену кћерку, силовао је више хиљада пута и са њом је имао седморо ђеце, може бити пребачен из психијатријског притвора у регуларан затвор.

У саопштењу суда се наводи да Фрицл може бити пребачен јер више не представља опасност због које би морао да буде у психијатријском притвору. Одлука се заснива на рочишту из 30. априла, те извјештајима форензичких и психијатријских стручњака.

“Због све присутније деменције и физичке слабости, није више потребан психијатријски притвор због психичког поремећаја, јер више не постоји опасност да ће Фрицл извришти тежи прекршај”, наводи се у саопштењу суда.

Суд истиче да Фрицл може бити пребачен у затвор на десетогодишњи период, али да не може бити ослобођен.

Тужилаштво се жалило на ранију одлуку донесену у јануару да Фрицл може бити пребачен у затвор. Обје стране могу да поднесу жалбу и на најновију одлуку.

Фрицлов злочин појавио се у јавности 2008. године и осуђен је 2009. године на доживотну робију због инцеста, силовања, навођења, противправног утамничења и поробљавања кћерке, те убиства из немара једног од својих малољетних синова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана