Француско тужилаштво: Нијемац ипак није држао жену у заточеништву

Танјуг
Француско тужилаштво: Нијемац ипак није држао жену у заточеништву

ПАРИЗ - Њемица која је позвала полицију тврдећи да ју је супруг више од деценије држао у заточеништву у њиховом стану у граду Форбах на истоку Француске није била жртва таквог злочина, саопштило је данас француско тужилаштво.

Након што је жена позвала њeмачку полицију, која је контактирала француске колеге, њен муж, 55-годишњи њемачки држављанин, био је притворен, али је касније пуштен на слободу.

Како је рекао локални јавни тужилац Оливије Глади, 53-годишња жена пати од болести због које је прикована за кревет, преноси Ројтерс.

-Ситуација на коју се жалила не постоји - рекао је Глади, након спроведене званичне истраге.

Прецизирао је да „полицијски налази не подржавају наводе жене", истичући да су спроведене темељне медицинске и полицијске провјере након њених тврдњи да ју је муж држао затворену, малтретирао и силовао.

Глади је рекао и да пар није био регистрован у француском здравственом систему, као и да се годинама није појављивао у њемачком здравственом систему нити је био у контакту са породицом.

Медији су у понедјељак јавили да је мушкарац из Њемачке ухапшен након што је његова жена пронађена послије 12 година заточеништва у њиховом стану у мјесту Форбах, на истоку Француске, недалеко од њемачке границе.

Како је пренио BBC, позивајући се на извор из француске полиције, она је пронађена у спаваћој соби затвореној металном жицом, потпуно гола и обријане главе и хитно је пребачена у болницу са преломима обе ноге и прстију.

Мјештани Форбаха изјавили су за немачки Билд да им је осумњичени рекао да његова супруга има рак и да је због тога "вриштала од бола".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана