Француски репер MHD осуђен на 12 година затвора због убиства 2018.

Танјуг
Француски репер MHD осуђен на 12 година затвора због убиства 2018.

ПАРИЗ- Француски репер MHD, чије је право име Мохамед Сила, осуђен је на 12 година затвора због убиства младића у Паризу 2018. године, који је прво ударен аутомобилом, а потом избоден ножем.

Петорица саучесника MHD-а су такође осуђени на затворске казне од 10 до 18 година због убиства почињеног током туче између ривалских банди, али тројица оптужених су ослобођени, преноси Гардијан.

У ноћи 5. јула 2018. године  23-годишњи Лоик К. је прво ударен црним „мерцедесом“, а затим га је претукло и изболо десетак људи у 10. арондисману француске престонице.

MHD је негирао  да је био на лицу мјеста, али је локални становник снимио инцидент са свог прозора, на основу чега је идентификовано да мерцедес припада MHD-у.

Други свједоци су такође идентификовали MHD по његовој фризури или дуксу марке Пума за који је репер био амбасадор бренда.

Аутомобил којим је ударен Лоик К. пронађен је напуштен и запаљен на једном паркингу дан након убиства.

MHD је пред судом, прије него што се повукао да са адвокатима размотри пресуду донијету након тронедјељног поступка, поново изјавио да је невин.

- Од почетка сам тврдио да сам невин у овом случају и наставићу да браним своју невиност -рекао је MHD пред препуном судницом.

Осуђени, који су се сви изјаснили да нису криви, имају 10 дана за подношење жалбе надлежном суду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана