Француске љевичарске странке излазе на изборе у коалицији "Народни фронт"

Танјуг
Француске љевичарске странке излазе на изборе у коалицији "Народни фронт"

ПАРИЗ - Француске љевичарске партије саопштиле су да су постигле споразум о коалицији под називом "Народни фронт", у којој ће изаћи на предстојеће изборе које је расписао предсједник Емануел Макрон након што је његова странка "Препород" претрпјела пораз од странке крајње деснице "Национално окупљање" Марин Ле Пен на изборима за Европски парламент.

У саопштењу странака Француска комунистичка партија, Еколози, Непокорена Француска и Социјалистичка партија наводи се да је "написана нова страница у историји Француске" са новим фронтом, преноси БФМТВ.

-Политичке снаге које чине „Народни фронт“ изаћи ће пред Французе и Францускиње 30. јуна и 7. јула са програмом владе и заједничким кандидатима у изборним јединицама Француске -наведено је у саопштењу.

Макрон је у недјељу, након објављивања прелиминарних резултата избора за посланике ЕП, саопштио да распушта владу Француске и најавио парламентарне изборе за 30. јун и 7. јул.

На изборима за ЕП Макронова странка Препород освојила је 14,56 одсто гласова, чиме је добила 13 мандата, док је странка Ле Пен освојила 30 мандата са 31,47 одсто гласова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана