Француска не разматра премјештање церемоније отварања Олимпијских игара

Танјуг
Foto: Times.co.uk

ПАРИЗ - Француска министарка спорта Амели Удеа-Кастера изјавила је данас да се упркос ризику од терористичких напада не разматра премјештање церемоније отварања Олимпијских игара планиране на Сени у Паризу следећег љета.

"Немамо план Б, имамо план А у којем постоји неколико резервних опција", рекла је министарка, прено је француски портал Андепендан.

Два дана након што је нападач познат по радикалном исламизму са психијатријским поремеćајима у Паризу ножем убио немачког туристу, а чекићем повредио још две особе, министарка спорта је подсетила да у Француској постоји терористичка претња, посебно од радикалних исламиста.

"Међутим, то није ново и није специфично за Француску, нити је специфично за игре", указала је министарка и додала да се све чини како би се ризик максимално смањио уз апсолутну будност.

Церемонија отварања Олимпијских игара требало би да се одржи на ријеци Сени, између два позната париска моста - Остерлиц и Јена.

Суочена са забринутошћу јавности изазваном суботњим нападом у близини Ајфелове куле, Удеа-Кастера је подсјетила да ће мјере безбједности "бити значајно појачане током Олимпијских и Параолимпијских игара.

"Нема сумње да ће посебан безбједносни изазов бити церемонија отварања, али то знамо од првог дана. Али, имамо капацитете да обезбједимо тај догађај", рекла је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана