Разбијена криминална група са Балкана која је продавала оружје и дрогу у Француској и Монаку

ГС
Разбијена криминална група са Балкана која је продавала оружје и дрогу у Француској и Монаку

ПАРИЗ - Власти Француске и Монака су саопштиле да је разбијена међународна криминалне група, поријеклом са Балкана, која је дјеловала у тим земљама.

У оквиру операције полиције двије државе, 3. октобра је ухапшено 17 особа, након чега је оптужница подигнута против 11 људи, преноси Фигаро. Од 1њих 11 девет је у притвору, а међу њима је и пензионисани полицајац из Нице.

Они су осумњичени за трговину оружјем, дрогом и прање новца преко лажних компанија.

Ријеч је о прекршајима за које је прописана казна од 10 година затвора.

Међу члановима криминалне групе били су и српски држављани, наводи Паризјен.

Лист пише да су истражитељи открили да је главну улогу у организационој шеми криминалне групе имао Србин Б.В. (43) "који се хвалио да је убијао и мучио људе".

Полиција је, током претреса, запленила два пиштоља, нешто више од 19.000 евра у готовини, сатове, као и блиндирани Ауди А8.

Aкцију су спровели Канцеларија за борбу против наркотика, Централна канцеларија за сузбијање техничког финансијског преступништва, Правосудна полиција Нице и полиција Монака.

Током истраге полиција је успјела да пресретне и дешифрује разговоре које су чланови организације водили на апликацији Скај.

Након пажљивог анализирања инкриминисаних разговора, истражитељи су такође успели да прате више банкарских и финансијских кретања.

Сматра се да је криминална група углавном била активна на Азурној обали, гдје су значајне количине кокаина увезене из Доминиканске Републике прије него што су дистрибуисане мањим дилерима који су препродавали дрогу дуж француске ривијере, или у друге европске земље.

Према Ле Парисиену, шеф групе је био умијешан у трговину ратним оружјем, укључујући аутоматске пушке и јуришне пушке. Приликом претреса заплијењена су два пиштоља, нешто више од 19.000 евра у готовини, луксузни сатови и блиндирани „ауди А8“.

У настојању да  оперу новац, криминална организација га је реинвестирала у имовину, у низ лажних компанија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана