Француска: Десeтогодишњи дјечак жртва пуцњаве у граду Ниму

Танјуг
Француска: Десeтогодишњи дјечак жртва пуцњаве у граду Ниму

НИМ- Десетогодишњи дјечак погинуо је синоћ у пуцњави која се догодила у опасном кварту Писвин у граду Ниму на југу Француске, саопштила је француска полиција.

Пуцњава се догодила синоћ око 23.15 часова, након чега је позвана полиција која на мјесту окршаја пронашла десетак чаура.

Нешто касније, 27-годишњи мушкарац дошао је рањен својим аутомобилом у болницу у Ниму са своја два сестрића, од којих је млађи, 10-годишњи дјечак подлегао повреди од метка.

Мушкарац, који се довезао до болнице рањен са три метка, није био животно угрожен.

У разговору са полицијом човјек је рекао да је своје возило паркирао испред зграде у којој станује испред које се продаје дрога.

Он затим наводи да је успаничен покренуо ауто како би напустио место окршаја, али тек када је стигао у болницу, схватио је да му је нећак мртав.

Према његовим ријечима, стријелац је побјегао другим аутомобилом са још три особе, а полиција је касније потврдила да је њихов аутомобил откривен у сусједном кварту Валдегир.

Синоћња трагедија је друга која се догодила у понедјељак у Ниму, где је раније истог дана у кварту Валдегир, 15-годишњи дјечак рањен из ватреног оружја.

Министар унутрашњих послова Француске Жералд Дарманин је осудио овај злочин који је окарактерисао као обрачун сукобљених наркодилера.

"Ова огромна трагедија неће проћи некажњено. Полиција је већ ухапсила многе дилере послједњих недјеља и одлучно ће наставити да јача своје присуство", поручио је Дерманин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана