Посјета Камерона Приштини знак подршке Лондона стабилности Западни Балкан

Tanjug
Посјета Камерона Приштини знак подршке Лондона стабилности Западни Балкан

ЛОНДОН - Посјета британског министра спољних послова Дејвида Камерона Приштини знак је подршке Лондона стабилности на Западном Балкану, саопштио је данас Форин офис.

Како се наводи на сајту британског министарства спољних послова, Камерон ће се током посјете КиМ састати са припадницима британског контингента Кфора.
    
Најављено је, такође, да ће се, на крају посјете, Камерон састати са епископом рашко-призренским Теодосијем у манастиру Грачаница и разговарати о улози вјерских власти у одржавању стабилности и смањењу напетости на КиМ.
    
"На крају посjете очекује се да ће се министар спољних послова састати са епископом Теодосијем у манастиру Грачаница, српском православном манастиру код Приштине, који је под заштитом УНЕСКО-а. Они ће разговарати о виталној улози верских власти у неговању стабилности у свим заједницама на Косову и раду на смањењу напетости", пише у саопштењу.
    
Камерон је рекао да Британија игра виталну улогу у одржавању стабилности на Западном Балкану да би се осигурало да се сукоби из прошлости више не разбуктају, наводи се на сајту.
        
Британски стручњаци за спровођење закона боре се против корупције и организованог криминала на тзв Косову, истакао је Камерон.
    
Након догађаја у Бањској на северу КиМ у септембру, Британија је распоредила додатних 200 војника у мировну мисију НАТО-а, који су се придружили британском контингенту од 400 припадника.
         
Камерон се у Приштини састао са предсједницом, шефицом дипломатије и премијером привремених приштинских институција Вјосом Османи, Доником Гервала-Шварц и Аљбином Куртијем

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана