„Форбс“: Леопарди су „нокаутирани“ у борбама са Русима

СРНА
„Форбс“: Леопарди су „нокаутирани“ у борбама са Русима

БИЈЕЉИНА - Украјинска војска не може ефикасно да користи тенкове које је испоручио Запад, укључујући њемачки "леопард 2", а у Оружаним снагама Украјине остало је врло мало исправних возила - тврди лист "Форбс".

Западни тенкови, на које се Кијев ослањао, показали су се практично бескорисним на бојном пољу. Не само да су руске трупе "нокаутирале" велики број тенкова "леопард 2" на самом почетку украјинске контраофанзиве, већ нема ни резервних дијелова за поправку преосталих.

У тренутној ситуацији, Оружане снаге Украјине не могу ефикасно да користе западне тенкове, јер је већина у ремонту.

Украјинци имају озбиљне проблеме да поправе оштећене тенкове и да их врате у употребу.

Тешко је било пронаћи резервне дијелове за "леопард 2", наводи "Форбс". У новембру пришле године амерички часопис предвидио је да ће Украјина изгубити све западне тенкове због "неправилне операције".

Испоставило се да ови тенкови не могу ни да приђу позицијама Оружаних снага Русије нити да се користе у малим групама без пјешадије, јер то доводи до губитака. ТВ Фронт оцјењује да су њемачки тенкови добри за параде и вјежбе, али не и за борбу. Због своје сложености, подложни су сталним кваровима, а посебно електронике. Осим тига, врло тешко их је поправити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана