Флорида у страху: Пријети велики талас

СРНА
Флорида у страху: Пријети велики талас

ТАМПА - На Флориди, између Тампе и Порт Шарлота, очекује се талас висине и до до 4,5 метара, а поплаве би могле потрајати цијелу ноћ, рекао је директор Националног центра за урагане Мајкл Бренан пред долазак урагана Милтон.

Бренан је истакао да није могуће тачно одредити гдје ће се догодити најгори талас, али ће Тампа бити посебно рањива на олују, те да би талас могао директно погодити овај град.

Он је навео да се вода скупља у заливу Тампа, што потенцијално може створити ситуацију у којој би град могао доживјети двоструко већи талас од оног током урагана Хелена, преносе агенције.

Иако су у зони евакуације, неколико затвора на Флориди одбија да евакуише затворенике, међу којима и затвор округа Манати, који има 1.200 затвореника и налази се на југоисточној страни залива Тампа.

Национални центар за урагане објавио је да је ураган Милтон сада 240 километара од Форт Мајерса и око 180 километара од Тампе, а очекују се вјетрови снаге 230 километара на сат.

Очекује се да ће ураган "Милтон" Флориду погодити сутра око 7.00 часова по средњеевропском времену, што је нешто раније него што се очекивало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана