Флорида: Трамп приватним авионом одлетио у Њујорк на сутрашње суђење

Танјуг
Флорида: Трамп приватним авионом одлетио у Њујорк на сутрашње суђење

НЈУЈОРК - Бивши амерички предсједник Доналд Трамп отпутовао је данас приватним авионом из Мар-а-Лага на Флориди за Нјујорк, ноћ пред сутрашње појављивање пред судом у Њујорку провешће у својој пословној згради Трамп тауер.

Прије изласка пред судију Хуана Мерчана, у оквиру редовне процедуре највјероватније ће му бити узети отисци прстију и биће фотографисан, преноси Глас Америке.

Од када је објављена оптужница, званичници суда, представници њујоршке полиције и Трамповог обезбјеђења одржавају састанке на којима усаглашавају план за Трампово појављивање - од питања којим ће ходницима проћи и које ће улице у близини бити блокиране, до тога на којим ће локацијама бити забрањено паркирање.

Може се очекивати да судија у неком моменту одлучи да свима који су укључени у овај случај забрани да се оглашавају у јавности, али мало је вјероватно да ће се то десити већ сутра.

Како се наводи, то се обично ради да би се спријечио утицај на пороту, али најчешће на захтјев оптуженог, који је у овом случају Трамп који, напротив, жели да се оглашава у јавности.

Међутим, Трампов правни тим је већ затражио од судије да забрани објављивање фотографија и видео снимака бившег предсједника током његовог појављивања пред судом.

Адвокат Доналда Трампа изјавио је да ће изнијети јаку одбрану против оптужби да је бивши амерички предсједник током предизборне кампање 2016. године платио 130.000 долара порно звезди Сторми Данијелс у замјену за њено ћутање поводом тврдњи о сексуалној афери са Трампом која се догодила прије десет година.

Адвокат одбране Џо Такопина изјавио је за ЦНН да је новац који је примила порно глумица Сторми Данијелс био „лични трошак“ а не трошак издвојен из буџета кампање.

Трамп је дуго негирао тврдње порно глумице да су имали аферу, али је признао да јој је платио мало прије него што је на предсједничким изборима 2016.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана