Филипински рибарски чамац ударио теретни брод, погинула тројица рибара

Танјуг
Филипински рибарски чамац ударио теретни брод, погинула тројица рибара

МАНИЛА - Филипински рибарски чамац ударио је теретни брод у водама спорног Јужног кинеског мора, усмртивши тројицу филипинских рибара, саопштила је данас филипинска обалска стража.

Рибарски чамац, Ф/Б Деарин, био је усидрен на отвореном мору код северозападних Филипина када га је у понедељак пре зоре ударило пловило у пролазу и преврнуло га, при чему су погинули капетан и два члана посаде, а три члана посаде су преживела несрећу, наводи се у саопштењу обалске страже, преноси АП.

Тијела тројице погинулих рибара траспортована су до најближе луке, наводи се у посебном полицијском извештају и додаје да нема назнака да је смртоносна несреćа повезана са дуготрајним територијалним споровима на овом прометном пловном путу.

Филипински предсједник Фердинанд Маркос млађи изразио је тугу због погибије рибара и потврдио да је у току истрага коју спроводи обалска стража.

"Увјеравамо породице жртава и све грађане да ćемо уложити напоре да позовемо на одговорност оне који су одговорни за овај трагични поморски инцидент", саопштено је из кабинета председника Маркоса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана