Филипинска војска убила девет муслиманских милитаната

Танјуг
Филипинска војска убила девет муслиманских милитаната

МАНИЛА - Филипинске трупе убиле су девет осумњичених муслиманских милитаната на југу земље, укључујући двојицу главних осумњичених за бомбашки напад прошлог мјесеца у којем су погинула четири хришћанска вјерника, саопштила је данас војска.

Четири војна извиђача лакше су рањена у операцији која је спроведена у четвртак против мале јединице повезане са групом Исламска држава, Давла Исламија, у провинцији Ланао дел Сур, рекао је портпарол војске, преноси АП.

Он је навео да су се војне снаге сукобиле са око 15 милитаната у серији пуцњава од четвртка до петка, након што су поједини мјештани дојавили војсци о присуству милитаната, додајући да је у току потрага војске за преживелим милитантима.

Војска је позвала локалну заједницу да остане на опрезу и сарађује са војском и властима на елиминисању локалних терористичких група.

Међу убијеним милтантима су идентификована двојица који су били међу осумњиченима за бомбашки напад 3. децембра, у којем су убијена четири хришћанска вјерника и рањено на десетине других током недјељне мисе у јужном граду Марави, наводи АП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана