Фицово стање и даље озбиљно, нападач оптужен за покушај убиства

Агенције
Фицово стање и даље озбиљно, нападач оптужен за покушај убиства

БАНСКА БИСТРИЦА - Након јучерашње пуцњаве у којој је тешко рањен, премијер Словачке Роберт Фицо је у веома озбиљном, али стабилном стању, саопштено је из болнице у Банској Бистрици. Словачки медији преносе да је полиција оптужила нападача за покушај убиства.

Директорка болнице у Банској Бистрици Миријам Лапуникова рекла је да је операција Роберта Фица трајала пет сати и да су у њу била укључена два тима.

- У овом тренутку, његово стање је стабилизовано, али је веома озбиљно, биће на интензивној њези - рекла је Лапуникова новинарима.

Замјеник премијера Роберт Калинак рекао је да су љекари успјели да стабилизују Фицово стање током ноћи и да су у току процедуре које ће омогућити даље побољшање.

- Нажалост, стање остаје веома озбиљно због компликоване природе рана, али ми сви желимо чврсто да вјерујемо да ће он успјети да преброди ову ситуацију - навео је Калинак.

Нападач је ухапшен одмах, али још није идентификован. Иако поједини словачки медији преносе да је идентификован као 71-годишњи писац и политички активиста, то није званично потврђено.

Фицо је јуче погођен из ватреног оружја испред културног центра у граду Хандлови, гдје је одржана сједница владе.

Одлазећа предсједница Словачке Зузана Чапутова рекла је да је шокирана "бруталним и немилосрдним" нападом на премијера и пожељела да се брзо опорави. Она је у обраћању рекла да је то напад и на цијелокупну словачку демократију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана