Фицо се враћа на посао у наредним данима

Срна
Фицо се враћа на посао у наредним данима

МОСКВА - Очекује се да ће се словачки премијер Роберт Фицо вратити на посао у наредним данима након што је у мају преживео покушај атентата, изјавио је његов замјеник и министар одбране Роберт Калинак.

”Вјерујем да ће се постепено вратити на посао и да ћемо га виђети. Рекао бих да ће се то десити наредних дана”, рекао је Калинак словачкој телевизији.

Замјеник премијера је додао да је Фицо /59/ већ ангажован у управљању земљом и да активно комуницира са предсједником и својим коалиционим партнерима.

Фицо је у свом првом видео појављивању након напада почетком прошлог мјесеца рекао да планира да се врати у канцеларију крајем јуна или почетком јула.

Фицо је тешко повријеђен када је погођен из ватреног оружја са више метака из непосредне близине док је поздрављао своје присталице након сједнице Владе у мјесту Хандлова 15. маја. Након тога је два пута оперисао абдомен.

Нападач је ухапшен и оптужен за покушај убиства с предумишљајем. Словачки званичници су оцијенили да је покушај убиства “политички мотивисан”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана