ФБИ започео истрагу против бившег директора "А&Ф" због сексуалног злостављања

Танјуг
Foto: Илустрација

ЊУЈОРК- Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) започео је истрагу против бившег директора модне марке "Abercrombie & Fitch" (A&F), Мајка Џефриса, због наводне сексуалне експлоатације и злостављања младића на догађајима које је организовао широм свијета.

Мајк Џефрис и његов партнер Метју Смит, такође, се суочавају са грађанском тужбом због тврдњи да су водили операцију трговине људима.

ФБИ агенти интервјуишу и издају судске позиве потенцијалним сведоцима, а истрагу предводе оперативци специјализовани за сексуалне преступе и савезни тужитељи из источног округа Њујорка.

У октобру су Би-Би-Си-јев документарни филм и серија подкаста дошли до сазнања да су наводно осморица младића пристуствовала овим догађајима између 2009. и 2015. године у Лондону, Паризу и Маракешу. Ти мушкарци тврде да су се Џефрис и Смит упуштали у сексуалне односе пред њима или би их "усмјеравали" на међусобне сексуалне активности.

Документи које је открио Би-Би-Си, укључујући карте за летове и планове догађаја, откривају да је постојала високо организована операција која је укључивала мрежу регрутера, као и посредника Џејмса Џејкобсона.

"Abercrombie & Fitch"  саопштио је за ББЦ да је та компанија "шокирана и зграђења" наводним понашањем Мајка Џефриса и њему је, због оптужби, укинут део пензије.

Наводни регрутер Џејкобсон порекао је одговорност, док је Џефрис одбио да коментарише оптужбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана