ФБИ раније испитивао дјечака који је направио масакр у школи 

ГС
 ФБИ раније испитивао дјечака који је направио масакр у школи 

АТЛАНТА – Амерички Федерални истражни биро (ФБИ) саопштио је да је нападача у смртоносној пуцњави у школи у Џорџији у сриједу, Колта Греја, прошле године испитивала полиција због анонимних пријетњи на интернету, након упозорења истражног бироа.

Греј (14) је у мају 2023. негирао полицији да стоји иза објава на интернету које су садржале слике оружја, упозоравајући на пуцњаву у школи.

Осумњичени Греј отворио је ватру у сриједу у средњој школи Апалачи у граду Виндер, убивши два наставника и два ученика, рекли су истражитељи, преноси BBC.

У саопштењу, ФБИ је навео да је Национални оперативни центар за пријетње упозорио локалне органе за спровођење закона у мају 2023. након што је примио анонимне савјете о „онлајн пријетњама да ће се извршити пуцњава у школи на неидентификованој локацији и времену“.

Агенција је саопштила да су у року од 24 сата истражитељи утврдили да пријетње потичу из Џорџије.

Замјеници шерифа су затим интервјуисали Греја и његовог оца, који су „изјавили да имају ловачко оружје у кући, али субјект није имао приступ њима без надзора“, саопштио је ФБИ.

Осумњичени, који је у то вријеме имао 13 година, негирао је да је вршио пријетње путем интернета и званичници су „упозорили локалне школе да наставе да надгледају субјекта“.

- У то вријеме није постојао разлог за хапшење или предузимање било какве додатне акције за спровођење закона на локалном, државном или федералном нивоу, додато је у саопштењу ФБИ.

У нападу у сриједу су убијени наставници Кристина Ирми и Ричард Еспинвол, као и 14-годишњи ученици Мејсон Шермерхорн и Кристијан Ангуло, а такође је повријеђено осам ученика и један наставник.

Греј је ухапшен у школи и биће му суђено као одраслој особи, а канцеларија локалног шерифа саопштила је да за сада није познат мотив или конкретна мета напада, преноси Танјуг.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана