Фармери блокирали дистрибутивне центре ланца супермаркета

Срна
Foto: Танјуг

БРИСЕЛ - Белгијски ланац дисконтних супермаркета „Колрујт“ саопштио је да су пољопривредници који протестују блокирали три дистрибутивна центра, што је довело до поремећаја у ланцима снабдијевања.

Центри који се налазе у Олињију, Гисленгијену и Халеу у западном дијелу централне Белгије и који снабдијевају продавнице овог ланца сувом храном, водом и напицима, као и свјежим и смрзнутим производима, више нису на располагању.

„Тренутно су залихе и даље доступне у нашим продавницама, али неизбјежно је да ће производи на крају нестати са полица“, саопштио је „Колрујт“.

Пољопривредници, који су стигли из цијеле Европе да протестују против Заједничке пољопривредне политике (ЗПП) и Зеленог договора, а посебно из Италије, блокирали су и Луксембуршки трг испред Европског парламента и подметнули неколико пожара дрвима и гумама, преноси Анса.

Конвој фармера на тракторима запутио се раније данас ка сједишту ЕУ у Бриселу, у циљу да представе своје жалбе везане за превисоке цијене, правила и бирократију лидерима блока на самиту који је предвиђен за дискусију око слања помоћи Украјини.

"Биће много људи... Показаћемо да смо незадовољни и то је довољно, није нам циљ да све рушимо", рекао је Жан Франсоа Рикер, фармер из јужне Белгије, и додао да очекује између 1.000 и 1.400 возила на протесту.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана