Европски парламент данас о смјени Еве Каили

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БРИСЕЛ- Лидери политичких групација у Европском парламенту једногласно су одлучили да Ева Каили треба да буде смијењена с мјеста потпредсједнице, након што је осумњичена у истрази о прању новца и корупцији у овој европској институцији, преноси Ројтерс.

Предсједница парламента Роберта Мецола саопштила је да ће парламент у пуном саставу током данашњег дана одлучити о смјени Каили са мјеста потпредсједника овог тијела, ако буде постојала двотрећинска већина за окончање њеног мандата.

Потпредсједница Европског парламента Ева Каили осумњичена је у истрази о прању новца и корупцији у овој европској институцији.

Налази се међу четири особе ухапшене и оптужене у Белгији током викенда због навода да их је Катар обасипао новцем и поклонима како би утицали на доношење одлука. Они би сриједу  требали да се појаве пред судом.

Каили, једна од 14 потпредсједника Европског парламента ,негира да је примила новац од Катара, рекао је један од њених адвоката у Грчкој.

Белгијски истражитељи од петка до јуче извршили су 20 претреса због истраге о прању новца и корупцији у ЕП, пренио је Би-Би-Си.

Mецола је упозорила посланике да је "демократија на удару" и обећала да ćе интегритет парламента бити враћен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана