Европол ухапсио 15 особа у разбијању албанске криминалне мреже, заплијењено милион евра

Танјуг
Foto: Агенције

ХАГ- Албанске власти, у сарадњи са Европолом и белгијским, холандским и француским органима за спровођење закона, ухапсиле су 15 осумњичених чланова злогласне албанске организоване криминалне групе који се сумњиче за различита кривична дјела - од прања новца до трговине дрогом и наручених убистава, саопштио је Европол.

У саопштењу се наводи да је у оквиру операције ГОРГОН у сриједу изведена серија рација у Тирани против кључних личности унутар криминалне мреже и заплијењена значајна имовина, укључујући некретнине и милион евра у готовини.

Чланови групе су осумњичени за бројна наручена убиства, трговину дрогом и прање незаконите добити путем сложених трансакција криптовалутама.

Међу ухапшенима је истакнути перач новца са сједиштем у Тирани, који је пружао услуге за неколико других врхунских криминалних група ангажованих на међународном нивоу у убиствима, корупцији и кријумчарењу дроге.

Истрагом је откривено и да су вођа ове организоване криминалне групе и његови сарадници наручили убиство неколико припадника супарничких криминалних група, а приписује им се најмање седам убистава у периоду од 2019. до 2020. године, од којих је један број извршен ван граница Албаније, истиче се у саопштењу Европола

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана