Евакуисано 30.000 људи на Родосу: Туристи спас од ватре пронашли у школама и на стадиону

Танјуг
Евакуисано 30.000 људи на Родосу: Туристи спас од ватре пронашли у школама и на стадиону

АТИНА - Због великих шумских пожара на грчком острву Родос евакуисано је 30.000 људи из угрожених подручја, саопштио је општински представник Терис Хаџијоану, а пренио је локални новински портал родиаки.гр.

Хиљаде туриста евакуисано је из угрожених хотела на Родосу, који су привремени смјештај нашли у теретанама, школама и у једном затвореном стадиону.

- Наставља се велика спасилачка операција из области Киотари и Лардос на Родосу. Уз помоћ обалске страже, оружаних снага и локалних власти, које су мобилисале десетине аутобуса, евакуише се више од 30.000 људи - рекао је синоћ Хаџијоану.

Нема повријеђених, истиче се у објави Министарства за климатску кризу и цивилну заштиту на друштвеним мрежама.

- Посетиоци се безбједно евакуишу из погођених подручја Родоса. Нема извештаја о повређенима. Одлазе у друге хотеле на острву - наведено је у саопштењу.

Министарство за климатску кризу и цивилну заштиту истиче да погођена подручја представљају мање од 10 одсто укупне туристичке инфраструктуре острва. На Родосу пети дан бјесни јак шумски пожар који је почео у уторак у централном дијелу и стигао до обале на југоисточном дијелу острва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана