Евакуације у Калифорнији због невремена

Танјуг
Евакуације у Калифорнији због невремена

ЛОС АНЂЕЛЕС - Званичници сектора за ванредне ситуације у неколико калифорнијских округа обишли су подручја захваћена снажним невременом праћеним вјетровима и обилним падавинама, због којих је обустављен саобраћај на неколико аутопутева и евакуисани грађани из угрожених насеља.

Талас снажних вјетрова и обилних пљускова трајао је од четвртка до петка ујутру и угрозио огромно подручје у којем живи око 26 милиона људи, укључујући Лос Анђелес, област залива Сан Франциско и главни град Калифорније Сакраменто, преноси Ројтерс

Канцеларија шерифа округа Сан Бернардино је саопштила да је у току истрага о могућем узроку смрти најмање осморо људи, углавном старијих грађана током сеежне олује која је погодила то подручје крајем фебруара.

Истрагом је установљено да су ови људи настрадали јер су током протекле две недјеље остали сами и завејани у својим домовима.

Становници градића Биг Бер изјавили су извештачу Ројтерса да су сва насеља јужне Калифорније била лоше припремљена за ове зимске олује без преседана у овом дијелу САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана