Ерик Трамп свједочио у оквиру тужбе против свог оца, ево шта је рекао

Танјуг
Ерик Трамп свједочио у оквиру тужбе против свог оца, ево шта је рекао

ЊУЈОРК - Син бившег америчког предсједника САД Доналда Трампа, Ерик Трамп, свједочио је да се водио мишљењима адвоката и рачуновођа када је потиписивао потврде исправности финансијских докумената за које је суд у Њујорку раније оцијенио да су лажни, у оквиру суђења против Доналда Трампа.

Суочен са доказима који показују да је потписао тачност финансијских извјештаја свог оца када је обезбеђивано зајмове за некретнине, укључујући и голф клуб ''Трамп Нешенел Дорал'' на Флориди, Трампов други син је рекао да се ''не сјећа многих разговора'' и да је био само ''површински умијешан док је надгледао друге аспекте пословања'', преноси Ројтерс.

Државни адвокат Ендрју Амер на суђењу је приказао мејлове у којима се види да је Ерик Трамп расправљао о класификовању имања свог оца ''Мар-а-Лаго'' на Флориди као приватне резиденције, што би повећало њену вриједност, а не као клуба који служи за издавање у сврху приватних догађаја.

Ти мејлови су, како наводи британска агенција, поткопали свједочење Ерика Трампа од четвртка, када је рекао да не зна ништа о процјенама вриједности за које је судија Артур Енгорон утврдио да су лажно надуване да би се добили повољни услови од зајмодаваца и осигуравајућих друштава.

-Подижем телефонску слушалицу у пет ујутру и спуштам је у поноћ. Имам на хиљаде позива дневно - рекао је Трамп док га је испитивао Амер.

Како је судија Енгорон већ пресудио да су Трамп и његова компанија на превару надували вриједност имовине, суђење се углавном односи на то са којом казном би требало да се суоче, а државна тужитељка државе Њујорк Летиција Џејмс затражила је казне у вриједности до 250 милиона долара и трајну забрану за Доналда Трампа и његову двојицу синова да посједују компаније у држави Њујорк.

Након Ерика, Доналд Трамп би требало да свједочи у оквиру тог поступка у понедјељак.

Суђење, за које се очекује да ће трајати до децембра, једно је од неколико правних неприлика са којима се Трамп суочава док покушава да се избори да буде републикански кандидат на предсједничким изборима 2024, пошто је против њега већ подигнута укупно 91 оптужба за кривична дјела у четири одвојена кривична случаја, наводи Ројтерс.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана