Ердоган задовољан прелиминарним резултатима првог круга предсједничких избора

Танјуг
Ердоган задовољан прелиминарним резултатима првог круга предсједничких избора

АНКАРА - Рекордно висока излазност на недјељним изборима у Турској по свему судећи неће омогућити актуелном предсједнику Реџепу Таипу Ердогану да однесе побједу у првом кругу коју је најављивао прије објављивања званичних резултата, али он поручују да то не умањује чињеницу да је избор нације у његову корист.

-Чињеница да изборни резултати још нису финализовани не умањује чињеницу да је избор наше нације очигледно у нашу корист - поручио је енергични и одушевљени Ердоган обраћајући се гомили својих присталица са балкона сjедишта Странкe правде и развоја (АКП) у Анкари, преноси лондонски Гардијан.

Упркос томе што је турско врховно изборно вijеће (ИСК) саопштило да пребројавање гласова још није завршено ни за парламентарне ни за председничке изборе, Ердоган тврди да је његова политичка опција освојила већину.

Ердоганов главни ривал, кандидат Републиканске народне странка (ЋП) Кемал Киличдароглу, обратио се јавности нешто умjеренијим говором.

-Упркос свим његовим лажима и нападима, Ердоган није добио жељени исход. Нико не би требало да буде одушевљен да су избори већ сада готова ствар. Избори се не добијају на балкону - поручио је Киличдароглу и изразио увjерење да ће “дефинитивно” побijедити у другом кругу ових избора.

Прелиминарни резултати показују да Ердоган нема више од 50 одсто гласова иако је то очекивао и то показује да његова партија не ужива више исту популарност.

-Процес уноса изборних података је у току. Ако се нација одлучи за други круг, ми то поздрављамо - поручио је Ердоган.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана