Ердоган: Нетањаху ушао у историју као "касапин Газе"

Срна
Ердоган: Нетањаху ушао у историју као "касапин Газе"

АНКАРА- Премијер Израела Бењамин Нетањаху ушао је у историју као "касапин Газе", изјавио је предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

"Наша браћа и сестре у Гази су од 7. октобра изложени издајничким нападима незабиљеженим у историји људског рода. Њихове џамије су бомбардоване, школе срушене, а избјеглички кампови у којима су тражили склониште намјерно су гађани. Нетањаху је ушао у историју као касапин Газе", рекао је Ердоган у обраћању Парламенту Турске.

Ердоган је обећао да Анкара неће заборавити изостанак одговора западних земаља, уз изузетак једне или двије земље.

"Покушаћемо да их позовемо на одговорност свим расположивим средствима. Подржавамо наше браћу и сестре у Гази свим силама. Рат у Гази је најважнија тема наших контаката", нагласио је Ердоган.

Према његовим ријечима, Турска ће искористити сва расположива средства како би позвала Владу Израела позвала на одговорност међународном закону и савјести човјечанства, јавио је ТАСС.

Палестински покрет Хамас је 7. октобра извршио изненадни ракетни напад великих размјера на Израел из Појаса Газе, убивши око 1.200 људи и отевши стотине других у сусједним израелским заједницама. Израел је узвратио лансирањем ракетних удара на Појас Газе након чега је услиједио копнени упад. Сукоби се воде и у Либану и на Западној обали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана