Ердоган најавио повећање плате од 45 одсто

Танјуг
Ердоган најавио повећање плате од 45 одсто

ИСТАНБУЛ- Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган најавио је да ће готово 700.000 државних службеника добити повећање плата од 45 одсто.

"Одлучили смо да повећамо плате државних службеника за 45 одсто. Говоримо о отприлике 700 хиљада људи. Дакле, минимална плата радника у јавном сектору ће бити већа за 15.000 турских лира /769 долара/", рекао је Ердоган у телевизијском говору, пред предсједничке изборе који се у Турској одражавају сљедеће седмице.

Осим тога, Ердоган је најавио повећање плата од 10 одсто за породице погинулих у терористичким нападима или током извршавања војних задатака у служби, као и повећање плата за раднике у ноћној смјени за осам одсто.

Предсједник је обећао да ће наставити са подизањем плата у јулу.

Предсједнички и парламентарни избори у Турској заказани су за 14. мај. Кемал Киличдароглу, кога је предложила шестостраначка опозициона алијанса, сматра се главним Ердогановим противником.

На листи предсједничких кандидата су и Мухарем Инџе из Домовинске партије и Синан Оган из Алијансе АТА. Резултати предизборних анкета се стално мијењају и још се не зна јасан фаворит на предстојећим изборима.

Други круг избора, који ће се одржати ако ниједан кандидат не добије 50 одсто гласова, заказан је за 28. мај

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана