Ердоган и Путин разговарали о спречавању ширења израелско-палестинског сукоба

Танјуг
Foto: Спутњик

АНКАРА - Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган је са својим руским колегом Владимиром Путином данас у телефонском разговору разговарао о израелско-палестинском сукобу, саопштило је турско предсједништво.

Двојица лидера размотрила су могуће мјере за спречавање повећања тензија у региону и иницијативе за достављање хуманитарне помоћи у зони сукоба на Блиском истоку, наводи се у објави турског предсједништва на платформи Икс.  

Додаје се да је Ердоган у разговору рекао да ће Турска наставити да чини све како би се осигурао мир у региону. 

Ердоган је данас разговарао и са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом, прије свега о могућим корацима за испоруку хуманитарне помоћи цивилима у региону, као и о настојањима Турске да буде посредник у конфликту, пренио је Ројтерс. 

Турски предсједник је током разговора истакао да би несразмјерни напади довели развој у региону у ћорсокак и да би обје стране требало да дјелују уздржано. 

Он је раније данас истакао да његова земља ради на припремама за слање хуманитарне помоћи у Појас Газе и истакао да ''не може бити мира у региону без независне и суверене Палестине''. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана